vineri, 27 februarie 2015

In atentia agricultorilor, Primariilor si Consiliilor Locale din mediul rural - despre impozitul agricol

Poate stiti sau nu stiti, eu sunt dator sa va informez.
Ca toate persoanele fizice care detin terenuri agricole si le cultiva singuri, conform hotararilor de guvern din anul 2012, trebuie sa plateasca un impozit la stat pentru venit.
Cei care au arendat terenul nu vor plati, deoarece platesc acest impozit arendasii, motiv pentru care va retin 10% din valoarea arendei.
In general dvs. ca persoane fizice ati inscris la APIA si Primarie suprafetele agricole cu culturile aferente, iar la medicul veterinar animalele din gospodarie.
Deci, in cazul unor verificari incrucisate APIA - Registrul Agricol - medicul veterinar,  puteti fi verificati de organele fiscale si sa platiti impozitul agricol pe anii din urma si cu penalitati.
Va transmit formularul 221  si suprafetele /animalele pentru care trebuie sa platiti aceste impozite.
Daca aveti suprafete mai mari, declarate la APIA cu culturi agricole, sau un numar mai mare de animale, la medicul veterinar (sau Registrul Agricol al primariei), este bine sa mergeti la ANAF de care apartineti pentru a va completa formularul 221 si modelul cu normele pentru plata impozitelor.
Cei interesati, vor primi, la cerere, un model de completare a Declaratiei 221 si Decizia de impunere aferenta acesteia, emisa de ANAF, numai pe adresa de e-mail sau faxul oficial al Primariei/Consiliului Local (deoarece contine date personale). Cererea se poate trimite pe e-mail la platformacivica@gmail.com.
tel 0744384321
ing Balici Mihai 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu